Ексклюзиви
понеділок, 22 грудня 2008 16:41

Медведєв і Лукашенко домовилися про постачання газу

Президенти Росії і Білорусії Дмитро Медведєв і Олександр Лукашенко домовилися про принципи постачань і оплати російського газу в 2009 році. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на заяву прес-секретаря Медведєва Наталію Тімакову. Ніяких конкретних цифр - ні за ціною на газ, ні по об"ємах експорту - Тімакова не привела.

22 грудня газета "Комерсант" з посиланням на свої джерела повідомляла, що Росія збереже для Білорусії колишні ціни на газ і видасть кредит на 100 мільярдів рублів, якщо офіційний Мінськ визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, а також поступиться "Газпрому" контрольним пакетом акцій "Белтрансгаза".

Того ж дня стало відомо, що парламент Білорусії в ході осінньої сесії не встиг ухвалити рішення про визнання або невизнанню незалежності Абхазії і Південної Осетії. Крім того, російський Мінфін офіційно підтвердив, що Білорусія попросила у Росії кредит на 100 мільярдів рублів.

Нагадаємо, що в першому кварталі 2008 року "Газпром" продав до Мінська паливо по 119,53 долара за тисячу кубометрів, а в другому - по 127,9 долара за той же об"єм. Крім того, з 2007 року "Газпром" почав скуповувати акції "Белтрансгаза". За умовами угоди з Мінськом, до 2010 року частка російської монополії в білоруській компанії повинна скласти близько 50 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв і Лукашенко домовилися про постачання газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути