Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 22:44

Медведєв порівняв розширення військових кордонів НАТО і Росії

Президент РФ Дмитро Медведєв знову заявив, що Росія вимушена буде прийняти відповідні заходи в разі розміщення ракет ПРО США в Європі.

"Я просив би наших шановних партнерів звернути увагу на те, що це не ми розширюємо кордони військової присутності в Європі. Це НАТО робить. Це не ми нові бази створюємо, це НАТО створює нові бази. Це не ми розміщуємо нові протиракети, це робить НАТО", - сказав Медведєв в інтерв"ю італійському телеканалу RAI.

Він підкреслив, що Росія останнім часом жодних кроків у відповідь на цю тему практично не робила.

"Ми, навпаки, знаходилися в постійному діалозі, говорили: "навіщо вам це потрібно". Ну, вже якщо рішення про розміщення ракет прийняте, якщо радар буде включений, нам прийдеться на це реагувати, тому що жодних розумних пояснень, в ім"я чого це робиться, нам не було представлено", - сказав Медведєв, відповідаючи на питання, чи повинні в Європі боятися протистояння, якого не було навіть в роки "холодної війни".

При цьому президент підкреслив, що при розміщенні елементів системи ПРО США в Європі рівень безпеки не стає вищим, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв порівняв розширення військових кордонів НАТО і Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути