середа, 09 вересня 2009 15:33

Медведєв похвалив Путіна за боротьбу з кризою

Медведєв похвалив Путіна за боротьбу з кризою

Поліпшенню економічної ситуації в Росії сприяють стабілізація в світовій економіці і антикризові дії уряду Володимира Путіна. Про це заявив президент країни Дмитро Медведєв.

Торкаючись антикризових заходів уряду, Медведєв відзначив, що вони торкнулися й учасників фінансового ринку, і стратегічно значущі підприємства, і громадян Росії. "Що, напевно, найголовніше" - підкреслив президент. За його словами, громадяни отримали спеціальну підтримку, а також допомогу в працевлаштуванні і перенавчанні.

Нагадаємо, що економіка Росії в першому півріччі скоротилася більш ніж на 10 відсотків, промислове виробництво впало на 14,8 відсотка, реальна заробітна плата росіян почала зменшуватися, а безробіття весною 2009 року перевищило 10 відсотків. Крім того, неодноразово відзначалось, що антикризова програма уряду почне працювати із запізненням і може дати основний ефект тільки в другому півріччі.

9 вересня глава Центробанку Сергій Ігнатьєв відзначив, що за рік кризи так і не вдалося розморозити кредитну систему країни - фінансові організації в більшості своїй поки так і не почали збільшувати кредитні портфелі.

Саме небажання банків фінансувати населення і компанії вважається однією з головних причин кризи: без кредитів економіка не може розвиватися і вимушена скорочуватися. Проте, банки побоюються видавати нові позики, оскільки вважають дуже високим ризик неповернення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв похвалив Путіна за боротьбу з кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути