Ексклюзиви
субота, 07 червня 2008 12:35

Медведєв оголосив про план перетворити Москву на фінансовий центр світу

У Санкт-Петербурзі в суботу почав роботу 12-й Міжнародний економічний форум. Відкриваючи його, президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що незабаром буде прийнято план перетворення Москви на світовий фінансовий центр.

Крім того, Медведєв заявив про прагнення перетворити рубель на одну з провідних регіональних резервних валют, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Перетворення Москви на потужний світовий фінансовий центр, а рубля на одну з провідних регіональних резервних валют - ось ключові складові, покликані забезпечити конкурентоспроможність нашої фінансової системи. І відповідний план дій буде прийнято вже найближчим часом", - сказав Медведєв.

Крім того, Медведєв підкреслив, що Росія готова до спільних зі світовою спільнотою дій з подолання продовольчої кризи і вироблення антикризових програм.

"Ми готові до конструктивних і спільних дій з подолання продовольчої кризи, а згодом - і до вироблення дієвих антикризових програм", - заявив президент Росії.

Крім того, Дмитро Медведєв назвав однією з причин світової фінансової кризи невідповідність формальної ролі США в міжнародній економічній системі її реальним можливостям.

За його словами, "наскільки б не був великим американський ринок і наскільки надійною не була б американська фінансова система, вони не в змозі підмінити собою глобальні товарні і фінансові ринки".

В суботу на форумі обговорюються міжнародні проблеми, а тема наступного дня - стратегія розвитку Росії до 2020 року, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв оголосив про план перетворити Москву на фінансовий центр світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути