четвер, 12 листопада 2009 15:20

Медведєв не будує політику проти НАТО

Медведєв не будує політику проти НАТО

Російський президент Дмитро Медведєв відзначив, що зовнішня політика Росії повинна бути перш за все прагматичною, а основний критерій оцінки її ефективності - чи сприяє вона поліпшенню життєвих стандартів в країні.

За його словами, основний пріоритет зовнішньої політики - це зміцнення багатополярності. Президент відзначив, що у зв"язку зі світовою фінансовою кризою лідери різних країн були вимушені обговорювати загальні питання, зокрема реформування фінансової архітектури і систему безпеки, і в цих питаннях треба враховувати думки багатьох держав.

За словами Медведєва, Росія готова вирішувати нові завдання і брати участь в спільній роботі з таких напрямків, як обговорення ядерної програми Ірану і Північної Кореї, а також нестабільності в Афганістані.

На думку Медведєва, необхідно орієнтуватися на роботу ООН і сприяти зміцненню ООН, приділяючи особливу увагу договору про забезпечення Європейської безпеки. При цьому президент відзначив, що Росія не ставить собі за мету збудувати політику проти НАТО.

"Нам дорікають, що ми це придумали проти НАТО, але це не так", - відзначив Медведєв.

Президент вважає, що світу необхідний новий інститут, який був би здатний "зупинити агресора". На його думку, при існуванні такого інституту "у Грузії не вистачило б нахабства, щоб розв"язати війну".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не будує політику проти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути