неділя, 31 серпня 2008 18:46

Медведев оголосив "п"ять принципів" зовнішньої політики Росії

Президент Росії Дмитро Медведєв вперше після визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії оголосив "п"ять принципів", на яких будуватиметься зовнішня політика Росії.

"Я при здійсненні зовнішньої політики Росії грунтуватимуся на "п"яти позиціях", - сказав Медведєв в інтерв"ю трьом російським телеканалам в Сочі в заміській резиденції "Бочаров ручей", куди він прибув для проведення ряду зустрічей, у тому числі міжнародних. Перш за все, Росія визнає першість основоположних принципів міжнародного права, які визначають стосунки між цивілізованими народами.

"Друге - світ має бути багатополярний. Однополярність неприйнятна", - підкреслив російський президент.

По-третє, Росія не хоче конфронтації з жоднією країною. "Росія не збирається ізолюватися. Ми розвиватимемо настільки, наскільки можливо, наші дружні взаємини з Європою і США, і з іншими країнами світу", - додав президент.

Безумовним пріоритетом зовнішньої політики Медведєв назвав захист життя і гідності російських громадян, "де б вони не знаходилися". П"ятим принципом Медведєв назвав інтереси Росії в дружніх їй регіонах, повідомляє РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Медведев оголосив "п"ять принципів" зовнішньої політики Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути