понеділок, 10 серпня 2009 17:18

Медведєв не вірить в російську економіку

Медведєв не вірить в російську економіку
Президент Дмитро Медведєв зустрівся з лідерами думських фракцій і розповів їм, якою він бачить майбутню структуру російської економіки.

У російської економіки не буде майбутнього, якщо вона не перестане бути сировинною, вважає Медведєв. "Росії потрібний рух вперед, цього руху поки немає. Топчемося на місці, і це чітко продемонструвала криза", - сказав він депутатам.

За некризових умов і нормальних кон"юнктурних цін російська економіка росла, "але як тільки сталась криза, ми впали. І впали більше, ніж багато інших країн", - сказав президент. Причину він бачить в тому, що не змінилася структура російської економіки, яка має сировинний характер.

"Так далі розвиватися не можна. Це безвихідь. І криза поставила нас в такі умови, коли ми повинні будемо ухвалити рішення щодо зміни структури економіки. Інакше у нашої економіки немає майбутнього", - сказав Медведєв.

Раніше він в інтерв"ю "Комерсантові", напередодні відкриття чергового Петербурзького форуму, вже висловлював схожі ідеї: "Ми увійшли до кризи з колишньою сировинною структурою. І як тільки впали ціни на нафту і газ, звичайно, ми почали відчувати проблеми. Однобока структура нашої економіки якраз і виражена в тих цифрах, які ми сьогодні маємо.

Звичайно, падіння ВВП значне. За січень - квітень цього року воно майже 10%. Індекс промислового виробництва майже на 15% впав, інвестиції в основний капітал - на п"ятнадцять з гаком відсотків. Абсолютно очевидно, що це наслідок викривленої структури нашої економіки", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не вірить в російську економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути