Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2009 12:42

У Медведєва відреагували на "Росія схилиться перед США" Байдена

У Медведєва відреагували на "Росія схилиться перед США" Байдена
Адміністрація президента Росії дивується з приводу різкої критики віце-президента США Джозефа Байдена на адресу Росії в той час, коли дві країни активно здійснюють "перезавантаження" своїх відносин. Про це заявив помічник президента РФ Сергій Приходько, коментуючи інтерв"ю Байдена виданню Wall Street Journal.

Зокрема, Байден заявив, що російська економіка "видихається". Це, на його думку, призведе до широкої низки поступок Заходу з боку Росії в питаннях національної безпеки, включаючи ослаблення "хватки" до колишніх радянських республік і урізання обширного ядерного арсеналу.

Джозеф Байден відзначив, що ослаблена кризою Росія піде назустріч США. "Ослаблена Росія схилиться перед США (weakened Russia will bend to U.S.)", - цитує Байдена WSJ. Видання відзначає, що матеріал був підготовлений за підсумками поїздки Байдена в Україну та Грузію.

Якщо говорити про економічні проблеми, то не тільки в Росії, але і в багатьох країнах світу "вони пов"язані з наслідками безрозсудних, а подекуди таких, що граничать з авантюризмом, дій економічних інститутів самих США в період президентства Джорджа Буша-молодщого", і тому звалювати з хворої голови на здорову, як говорять в Росії, просто некрасиво". Росія свої міжнародні зобов"язання з роззброєння виконувала, виконує і виконуватиме, підкреслив помічник президента РФ.

Критичні заяви Байдена на адресу Росії на тлі сталої конструктивної атмосфери в двосторонніх відносинах, за словами Приходько, ставлять питання про те, хто насправді визначає зовнішню політику в США - Барак Обама або Джозеф Байден.

За матеріалами Інтерфакс, TOPNews

Зараз ви читаєте новину «У Медведєва відреагували на "Росія схилиться перед США" Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути