Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2017 11:59

Медики протестують під Кабінетом міністрів
5

Українські медики вийшли на протест у столиці. Вони не задоволені проектом медичної реформи. Біля Кабінету міністрів назвали свої вимоги.

Це наймасштабніший протест за останні роки, повідомляє голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець у Facebook.

Спочатку люди зібралася біля стели на майдані Незалежності, а потім колоною вирушили до Верховної Ради, пише "Страна".

Українські медики вийшли на протест у столиці
Фото: strana.ua
Українські медики вийшли на протест у столиці
Українські медики вийшли на протест у столиці
Українські медики вийшли на протест у столиці
Українські медики вийшли на протест у столиці

На акцію зібралося, за приблизними оцінками, 3-4 тис. осіб. Працівники медустанов прийшли на протест у медичних халатах, з прапорами та транспарантами. Скандували "ні реформі без грошей" і "роботу, зарплату і гідне життя". Основна вимога - виплата зарплат. Серед інших вимог - призначити главу МОЗ, здійснити реформу швидкої допомоги в Україні і медичної сфери загалом, збільшити обсяг медичної субвенції, встановити надбавку за престижність праці.

"Реформа охорони здоров'я вкрай необхідна, але вона повинна задовольняти пацієнтів і медичних працівників. На зборах у профспілкових організаціях працівники підписалися під вимогами акції, у нас є більше як 100 тисяч підписів. Ніяких інших підписів ми не збирали. Сподіваємося, що нас нарешті почує уряд і почнеться нормальний соціальний діалог. А це перш за все, недостатнє фінансування галузі, низька зарплата медичних працівників, зростання заборгованості із зарплати тощо. Через невирішення цих та інших питань рік тому профспілка вступила в колективний трудовий спір з Міністерством охорони здоров'я, але вирішити його під час діалогу так і не вдалося. Бо представники МОЗ фактично ухилялися від переговорів із профспілками та пошуку консенсусу при обговорення медичної реформи", - заявила глава профспілки працівників охорони здоров'я України Вікторія Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педіатр рятує дитячі життя перетягуванням вагонів

"Лікарів силою зганяють на мітинг проти реформи. Наша команда продовжує отримувати листи про те, як лікарів змушують брати участь у мітингу проти реформи охорони здоров'я", - написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У соцмережах пишуть, що через акції в центрі перекрили ряд вулиць. Зокрема Грушевського, а на Європейській площі утворився затор, повідомляє нардеп Олексій Рябчин.

"Хлопців на Єврономер побоялися чіпати, а мітинг лікарів, які протестують проти реформ вирішили "убезпечити" перекриттям вулиць і металошукачами".

Під Кабміном і Радою встановлені металеві рамки, чергує близько 3,5 тис. поліцейських і бійців Нацгвардії. Протест проходить мирно.

Зараз ви читаєте новину «Медики протестують під Кабінетом міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути