Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2007 13:45

Мечі і значки Гітлерюгенда пересилали до України поштою

Спробу ввезення предметів, заборонених до пересилки поштою, запобігли працівники оперативного відділу служби боротьби з контрабандою і митної служби Київської регіональної митниці.

Під час огляду одного з міжнародних поштових відправлень, яке виходило з США за адресою нашого співвітчизника, виявили меч 1005 мм з клинком завдовжки 845 мм і меч 653 мм з клинком завдовжки 503 мм (у обох мечах клинки з двома лезами з двостороннім заточуванням), кортик з ножем 390 мм, кортик з лезом 451 мм і кортик з лезом 451 мм (всі три кортики у піхвах). Крім того, у цій же бандеролі знаходився орден "Der Deutchen Mutter"(хрест із стрічкою) 1938 року, нагрудний знак "Royal Engineers"(вінок з короною), два значки Гітлерюгенда (зображення сидячої жінки і дитини біля виноградної лози) тощо.

Ніяких документів на переміщення даних предметів не виявлено. Крім того, згідно довідці експерта Центрального митного управління лабораторних досліджень і експертної роботи виявлені мечі і кортики визнані клинковою холодною зброєю. А, як відомо, згідно постанови Кабінету Міністрів України N 1155 пересилати холодну зброю у міжнародних поштових відправленнях заборонено.

Фахівці відділу мистецтвознавців-контролерів Головного управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації визнали інші предмети такими, що мають культурну цінність як об"єкти матеріальної культури, що мають історичне значення і можуть представляти інтерес для колекціонерів.

Складений протокол про порушення митних правил. Всі предмети вилучені.

Це вже не перша спроба переслати за адресою одного і того ж адресата предмети, заборонені до пересилки поштою, якій запобігли працівники Київської регіональної митниці, повідомила прес-служба ДТСУ, пише "Хрещатик".

Зараз ви читаєте новину «Мечі і значки Гітлерюгенда пересилали до України поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути