пʼятниця, 19 липня 2019 15:15

"Маємо захищати суверенітет" - Угорщина знову претендує на українські землі

"Маємо захищати суверенітет" - Угорщина знову претендує на українські землі
Міністерство закордонних справ України звернулося до Генпрокуратури та Служби безпеки. Фото: Уніан

Провокаційну політику Угорщина проводить не лише щодо України. Вони мають територіальні претензії до багатьох своїх країн-сусідів.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить експерт із міжнародних відносин Сергій Таран.

"Раніше Будапешт мав сварки зі Словаччиною та Румунією. Не варто думати, що це ми щось робимо не так. Це - давня угорська проблема. Вони вважають, що угорське питання не вирішене. Мовляв, їх етнічні території несправедливо перебувають у складі інших країн. На цих землях проживає велика меншина. Будапешт завжди ностальгує щодо них. Іноді це проявляється у вигляді таких провокацій, як у випадку з газетою "Карпаталія", - пояснює експерт.

За його словами, ми маємо порушувати це питання на міжнародних майданчиках.

"Тиснути на Будапешт через дипломатичні служби. Посилювати українські позиції у Закарпатті. Маємо робити усе можливе, щоб захистити суверенітет нашої держави. Проте причин цієї ситуації треба шукати у Будапешті", - каже Сергій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін підвищив ставки" - експерт про російські паспорти для жителів Донбасу

Глава Адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш та інші чиновники відвідують Закарпаття та агітують на виборах до нашого парламенту. Це неприпустимо, наголошує міжнародник.

"Їх публічні виступи там мають агітаційний характер. Підтримують очільника Товариства угорської культури Закарпаття Василя Брензовича. Він балотується у народні депутати.
Представники угорської влади можуть відвідувати Україну з дипломатичною метою. Але жоден дипломат не має права агітувати за когось під час виборчої кампанії у країні, де перебуває з робочим візитом. Якщо таке відбувається, треба негайно припиняти міжнародну місію цієї людини на території України", - додає експерт.

У газеті "Карпаталія", яку видає спілка угорців Закарпаття, з'явилася ілюстрація, де частина області позначена як територія Угорщини. СБУ у Закарпатській області почала досудове розслідування щодо пропаганди сепаратизму.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо захищати суверенітет" - Угорщина знову претендує на українські землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути