четвер, 19 листопада 2020 14:23

МАУ скаржиться: уряд не компенсував повернення українців додому на початку карантину

МАУ скаржиться: уряд не компенсував повернення українців додому на початку карантину
На початку локдауну МАУ вивозила українців не тільки за заявками МЗС, але й забирали людей, з тих аеропортів, куди літає компанія. Фото: pixabay

Авіакомпанії МАУ, яка виконувала евакуаційні рейси та забирала українців, держава не допомагала з часу введення жорсткого карантину навесні цього року.

Сума у різних авіакомпаній відрізняється, але йдеться навіть не про мільйони та мільярди, розповів президент "Міжнародних авіаліній України" Євген Дихне в інтерв'ю "Бабелю".

"Держава нічим не допомагала. На початку карантину МАУ виконувала евакуаційні рейси для наших громадян з інших країн. Міністр інфраструктури Владислав Криклій обіцяв, що не тільки ми, але й інші авіакомпанії отримають компенсації витрат за цими рейсами. На сьогодні компенсації немає", — зазначив Дихне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження довели безпечність перельотів під час коронавірусу

За його словами, на початку локдауну МАУ вивозила українців не тільки за заявками МЗС, але й забирала людей, з тих аеропортів, куди літає компанія. Окрім того, вона продовжує виконувати звичайні — не евакуаційні рейси. Але скористатися ними можуть тільки певні категорії пасажирів. Наприклад, до Німеччини сьогодні можуть полетіти тільки люди з дипломатичним паспортом, робочою візою, у медичних цілях і на навчання.

За пів року ірландський лоукостер Ryanair втратив €411 млн. У 2-му кварталі авіакомпанія втратила €226 млн через пандемію. Компанія зазнала збитків через різке падіння пасажиропотоку на тлі пандемії коронавірусу, пояснив гендиректор компанії Майкл О'Лірі.

Зараз ви читаєте новину «МАУ скаржиться: уряд не компенсував повернення українців додому на початку карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути