вівторок, 21 вересня 2010 10:48

Матросам, які врятували "Кіровоград", дадуть звання та нагороди

Матросам, які врятували "Кіровоград", дадуть звання та нагороди
Вибух двох ракет на борту десантного корабля "Кіровоград" в п"ятницю 17 вересня стався не з провини екіпажу. Такі висновки зробили представники ремонтного заводу, які оглянули пошкоджене судно. Зараз воно стоїть біля причалу на Донузлаві. А в командуванні ВМС стверджують: причина надзвичайної події - коротке замикання.

Андрій Свищ зі звичайного став старшим матросом. Позачергове звання йому присвоїли за сміливість, проявлену при гасінні пожежі на борту десантного корабля "Кіровоград". Крім нових нашивок на погонах, Андрій отримав від командування подяку.

Роман Гладкий, командир бригади надводних кораблів, отримав "від імені командувача, грамоти за особисту відвагу та мужність у ході навчання "Взаємодія-2010".

Під час проведення рятувальних робіт один з матросів аварійно-рятувальної партії отримав поранення. Знаходячись поруч, морський піхотинець старший матрос Артем Антіпов миттєво підхопив пораненого матроса і виніс його у приміщення кубрика десанту. Розірвавши свій тільник, він перев"язав пораненого товариша та виніс на верхню палубу корабля, де знаходився особовий склад десанту. Постраждалому було надано медичну допомогу, після чого разом із іншими постраждалими евакуйовано на санітарному катері "Сокаль" до військового госпіталю.

Командування обіцяло всіх членів аварійно-рятувальної команди корабля представити до нагород.

Але Андрій Свищ героєм себе не вважає. Каже - він просто виконував свою роботу. У момент вибуху навіть не встиг злякатися. А поранення помітив уже на верхній палубі, куди вивів з аварійного відсіку морських піхотинців.

Під час операції отримали поранення четверо моряків. Реактивні снаряди, які самовільно вистрелили, пошкодили носові люки і загорілися на танковій палубі. Полум"я охопило один з рятувальних плотів, в комплекті якого були сигнальні ракети. Саме їх осколки і поранили членів аварійно-рятувальної команди.

"В принципі, їх пошкодження не вимагають якогось особливого специфічного лікування. Там поверхневі рани. Я думаю, що найближчим часом вони будуть виписані", - сказав Євген Пивовар, головлікар сімферопольського військового госпіталю.

Після виписки матроси відправляться назад на службу. А судно тепер будуть ремонтувати. Це займе не більше двох тижнів, вважають на флоті. "Кіровоград" візьме участь вже в наступних навчаннях, але з новим боєзапасом.

За матеріалами Подробности
Зараз ви читаєте новину «Матросам, які врятували "Кіровоград", дадуть звання та нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути