Ексклюзиви
субота, 27 липня 2024 13:03

Мати підозрюваного у вбивстві Фаріон прокоментувала затримання сина

Мати підозрюваного у вбивстві Фаріон прокоментувала затримання сина
В'ячеслава Зінченка затримали за підозрою у вбивстві громадської діячки Ірини Фаріон. Фото: rbc.ua

Мати підозрюваного у вбивстві екснардепки, громадської діячки та професорки Ірини Фаріон Олена Зінченко вперше прокоментувала затримання її 18-річного сина В'ячеслава.

Жінка вважає, що він не міг скоїти вбивство, адже "у нього не було мотивів та досвіду стрілянини". Про це мати підозрюваного розповіла у коментарі "Слідство.інфо".

"Гуляти містом Слава любить, привертати увагу може, він це завжди робив, але вбивати - ні. Знаючи свого сина, я впевнена, що він це не робив. Хлопець на відео поліцейських сидить, слідкує чи ходить вулицями - це зафіксували камери. Але ніде немає моменту пострілу. Можливо син був як співучасник або для привернення уваги, але не вірю, що вбивав", - сказала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З Фаріон я нічого не робив" - 18-річний підозрюваний заявив на суді, що не вбивав - відео

Вона також розповіла, що протягом останніх тижнів нічого підозрілого у поведінці сина не помічала. Каже, що мотивів для вбивства у нього не було. Жінка наголошує, що хлопець в окулярах з фото поліцейських, яке облетіло мережу, має більш загорілу шкіру та худорлявішу статуру, ніж її син.

За словами матері затриманого, В'ячеслав тривалий час перебував у Львові минулої весни, бо навчався в академії Dronarium на оператора БпЛА. Саме тому, за її словами, хлопець "добре знає місто і те, як багато там камер спостереження". Згодом він поїхав до Львова, але матері сказав, що буде в Тернополі. А батька давно не бачив, бо той на фронті.

Жінка також розповіла, що В'ячеслав хотів йти на війну. Планував після повернення зі Львова піти на курси водіїв.

19 липня, близько 19:30, невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому у Львові, після чого втік. Мовознавицю госпіталізували з вогнепальним пораненням голови, вона померла у лікарні.

25 липня у Дніпрі за підозрою у вбивстві затримали 18-річного В'ячеслава Зінченка. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Мати підозрюваного у вбивстві Фаріон прокоментувала затримання сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути