Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2007 11:59

Машини американських ґвалтівників позначатимуть знаками

Законодавці в американському штаті Огайо хочуть ввести для автомобілів громадян, засуджених за злочини сексуального характеру, спеціальні підсвічені зелені номерні знаки, щоб сексуальних кривдників легко можна було впізнати.

В інших штатах вже діють закони, де, наприклад, водії, засуджені за водіння у п"яному стані, повинні мати спеціальні жовті, рожеві або червоні номерні знаки на своїх автомобілях.

- Зелений номерний знак, що світиться, дозволить легко ідентифікувати найнебезпечніших сексуальних злочинців, - заявив депутат-демократ Майкл Дебоз.

У поліції стверджують, що зелені номери дозволять їм відстежувати сексуальних кривдників, які в штаті зобов"язані приходити облік в офісі місцевого шерифа і не мають права жити в межах 300 м від шкіл.

- Це дасть батькам в штаті Огайо великий душевний спокій, оскільки вони знатимуть, що їхні діти зможуть побачити, де існує небезпека, - сказав шериф округу Саміт Дрю Александр.

Супротивники запропонованого закону стверджують, що використання спеціального знаку затаврує будь-якого, хто знаходитиметься в цьому автомобілі - включаючи дружину злочинця або його/її дітей.

Новий закон обговорюватиметься в комітеті, невдовзі ухвалять рішення, чи ставити пропозицію на голосування чи ні.

Це не перший випадок зобов"язання гвалтівника попереджати оточуючих про свій статус.

Так, в листопаді минулого року в штаті Делавер суд зобов"язав 69-річного ексгібіціоніста, який двічі зняв труси перед 10-річною дівчинкою під час роботи з озеленення території, протягом 22 місяців носити футболку з написом жирними буквами "збочинець", повідомляє factnews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Машини американських ґвалтівників позначатимуть знаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути