понеділок, 30 липня 2007 11:47

Маріїнський палац зроблять резиденцією президента

На вихідних у Києві почалася реконструкція Маріїнського палацу, яка триватиме щонайменше до 2011-го року. Після реставрації палац має перетворитися у будівлю, у якій глава держави не лише працюватиме і прийматиме офіційних гостей, а й житиме, пише газета Сегодня.
Рішення про реконструкцію Маріїнського палацу ухвалили  2003 року. У квітні нинішнього року Київрада відвела Управлінню справами Президента ще частину парка для розширення території комплексу - після реставрації палац повинен перетворитися у резиденцію глави держави, в якій Президент не тільки прийматиме офіційних гостей, а й житиме.

"Після реставрації палац зовні не зміниться - просто виглядатиме свіжіше", повідомив Олексій Мушкет, який відповідає за технагляд над будівництвом у Держуправлінні справами, замовника реставрації.

"Замінять інженерні комунікації і укріплять фундаменти, в яких є тріщини. Будуть нові вікна, двері, оскільки старі прогнили. Крім того, встановлять систему кондиціонування, а фасади пофарбують стійкою фарбою у блакитний колір. Після ремонту у лівому флігелі палацу розміститься оновлена кухня, а у правому - прес-центр. Прилеглу до Маріїнки територію планують розширити за рахунок парку (прямокутний басейн біля входу приберуть), озеленити і привести у порядок - тільки на це потрібно витратити близько 30-40 млн. грн.", підсумував Мушкет.

Скільки точно витратять на все оновлення комплексу, поки невідомо. Раніше повідомлялося про 174 млн. грн. Нагадаємо, реставрацію планували проводити за рахунок добровільних пожертвувань бізнесменів і меценатів, оскільки у бюджеті на ці роботи передбачено лише 10 млн. грн.

Останній раз реставрація проводилася у палаці 25 років тому за проектом архітектора Іваненка, повернувши пам"ятнику форми періоду 1868-1871 років. Були відреставровані фасади, відновлені скульптурні композиції.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Маріїнський палац зроблять резиденцією президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути