Ексклюзиви
середа, 17 листопада 2010 21:01

Маріупольців попросили закрити вікна і сидіти вдома

Маріупольців попросили закрити вікна і сидіти вдома

У Маріуполі погодні умови призвели до того, що городян попросили без необхідності на вулицю не виходити і не відчиняти вікна. Медики заявляють, що екологія у місті погіршилася і пацієнтів побільшало.

З труб промислових гігантів щодня у повітря Маріуполя викидаються майже всі складові таблиці Менделєєва. Суха безвітряна погода останніми днями перетворила місто на зону екологічного лиха.

За словами мешканців, внаслідок цього важко дихати і "сідає" горло. Також мучать головні болі, змінюється температура тіла, через що кидає то у жар, то у холод.

Коли є вітер, дим із заводів підіймається високо у повітря, але вже кілька діб поспіль синоптики констатують повний штиль.

Таку погоду синоптики називають муза – метеорологічні умови високого засмічення атмосферного повітря. Так як метеоумови продовжуються, то йде накопичення домішок з пилу, є перевищення по діоксину і по формальдегіду.

За словами медиків, ці хімічні елементи здатні накопичуватися в організмі. Також вони впливають на дихальну систему, провокують перебої з тиском, викликають знесилення.

"У такі дні необхідно зменшити час перебування на вулиці мешканцям міста, виключити провітрювання приміщення, а також проводити якомога більше вологого прибирання приміщень, плюс багато пити, приймати полівітаміни", - заявила головний лікар Маріупольського міського центра здоров'я Вікторія Доценко.

Змінити ситуацію може лише вітер. Його синоптики прогнозують найближчими днями.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Маріупольців попросили закрити вікна і сидіти вдома ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути