Ексклюзиви
середа, 21 березня 2012 18:15

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Мама Оксани Макар не витрачає на лікування доньки ні копійки - за все платить Ахметов

Мама Оксани Макар не витрачає на лікування доньки ні копійки - за все платить Ахметов
Тетяна Суровицька - мама Оксани Макар

Всі витрати на лікування Оксани Макар в Донецьку взяв на себе фонд Ріната Ахметова. Пожертвуваня небайдужих українців лікарі не чіпають.

Благодійний фонд Ахметова "Розвиток України" вже витратив на лікування Макар в Донецьку 195 000 гривень і збирається забезпечити весь комплекс процедур, необхідний для її порятунку та реабілітації.

"Фонд "Розвиток України" надає все необхідне з першого дня перебування Оксани в Донецьку, - розповіла Gazeta.ua менеджер фонду Ірина Михайлик. - Я зустрічала Оксану Макар в аеропорту і вже через півгодини після приземлення спецрейсу, який доставив дівчину, дізналася від професора Еміля Фісталя які медикаменти потрібні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр МВС запевнив, що особисто контролює справу Оксани Макар

Фонд відразу доставив всі медикаменти за отриманим переліком на загальну суму 95 000 гривень.

"Включаючи препарат "Куросурф", якого лікарня не могла дістати, і так само інший медикамент, одна ампула якого коштує 8000 гривень. Цього запасу ліків повинно вистачити на найближчий тиждень. Але оскільки медикаменти можуть знадобитися ще, причому екстрено, фонд вирішив перестрахуватися і перерахувати на рахунок лікарні ще сто тисяч гривень. Щоб лікарі могли брати кошти і робити все необхідне, не втрачаючи ні секунди", - зауважила Михайлик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пріоритетом для молоді є "бабки" та "піймати кайф сьогодні й зараз" — експерт про миколаївських ґвалтівників

У фонді наголошують, що кінцева мета - повний порятунок Оксани.

"Ми взяли на себе повне забезпечення аж до того, що придбаємо протез і забезпечимо подальшу реабілітацію, все, що потрібно. Президент фонду Рінат Леонідович Ахметов дав вказівку довести дівчинку до повного одужання. Лікарню ми забезпечуємо повністю і рахунок, який заснувала мама, не чіпаємо", - додала менеджер фонду "Розвиток України".

Як розповіли Gazeta.ua в Інституті невідкладної та відновної хірургії імені Гусака, в опіковому центрі якого зараз перебуває Оксана Макар, на її лікування витрачаються гроші лише з двох джерел - це бюджетні кошти інституту та кошти фонду "Розвиток України".

У фонді Ахметова натякнули, що роблять перерахування не на рахунок, відкритий мамою, а на рахунок інституту, сподіваючись, що таким чином швидше досягнуть мети.

ВІДЕО: Мати ґвалтівника Погосяна: Я б хотіла померти. І щоб швидше

Нагадаємо, 16 березня Оксану Макар привезли в Донецьк з Миколаєва в опіковий центр ІНВХ ім. Гусака. Чартер забезпечила глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва. В спецлітаку, яким доставили Оксану Макар, був апарат штучного дихання і генератор для підтримки роботи медобладнання.

Завтра, 22 березня, Оксані зроблять чергову операцію - медики намагаються врятувати її тазостегновий суглоб. Оксана, як і раніше підключена до апарату ШВЛ. 20 березня їй більше двох годин робили складну операцію - вивели стому з прямої кишки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксані Макар почистили відмерлі клітини і замовили протез на Кубі

Стан Оксани Макар сьогодні називають стабільно тяжким. Як позитивний чинник вважають відсутність погіршення. Щодня десятки донеччан приходять в опіковий центр, приносять продукти, іграшки, квіти і гроші для жертви жорстокого злочину.

Зараз ви читаєте новину «Мама Оксани Макар не витрачає на лікування доньки ні копійки - за все платить Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

372

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути