Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2013 19:35

Макет китайського храму Дао Де із сірників представили на виставці у Миргороді
11

Фото: Фото: Микола Марченко

У курортному Миргороді в музеї Давида Гурамішвілі відкрили виставку поробок із сірників. Це перша персональна виставка миргородського умільця 41-річного Віктора Батієнка.

"Працювати із сірниками почав випадково. Купив був доньці книгу "Поробки із сірників". Але її це не зацікавило. Полистав, полистав і попробував зробити щось самостійно. Перший мій виріб – це невеликий вітрильник. А далі був макет скрипки. Прототипом стала скрипка доньки Жені. Вона навчається у музичній школі по класу смичкових. Не дивіться, що скрипка та смичок із сірників. На ній можна грати прості мелодії. Зробив інструмент, а потім вирішив виготовити й футляр. Він також із сірників, навіть замочки та ручка із цього матеріалу",– хвалиться чоловік.

За професією він учитель фізкультури. Зараз працює у будівельній фірмі.

На виставці представлені макети вітрильників, гелікоптерів, паровозів. Також працює із зубочистками. Із них виготовляє декоративні вази.

"Останні дві мої роботи – це копії Кафедрального собору та китайського храму Дао Де. Останній мене зацікавив своєю незвичною конструкцією та філософією буття. Дао Де в перекладі означає шлях до досконалості. Дао породжує речі, а Де їх формує, вдосконалює, робить зрілими", – пояснює.

Вироби не продавав. Робить для власного задоволення.

"А взагалі макети , скажімо храмів із сірників, цінуються сильно. Мій знайомий, він із Росії, макет храму продав за 25 тисяч рублів. На наші це біля 4,5 тисяч гривень", – пояснює.

У роботі використовує лише сірники російського виробництва. Каже, вони мають, на відміну від українських, більш щільну структуру та не округлені кути. У конструкціях сірники склеює клеєм ПВА. Для зміни фактури, кольору використовує морилку та лак. У великогабаритних вітрильниках щогли та паруси виготовляє із сірників, а у якості каната застосовує капронові нитки. В останніх двох роботах почав використовувати бісер.

На собор та храм чоловік використав біля 2 тисяч сірників. Працював над ними 3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Макет китайського храму Дао Де із сірників представили на виставці у Миргороді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути