вівторок, 16 березня 2010 14:37

Майже половина населення Землі живе без туалетів

Майже половина населення Землі живе без туалетів

На сьогоднішній день 884 млн людей у світі не мають доступу до чистої питної води і приблизно втричі більше живуть без елементарних санітарних зручностей. Про це повідомляється в новій доповіді, підготовленій ООН.

Її автори побоюються, що без додаткових інвестицій міжнародне співтовариство не впорається з виконанням цілей розвитку Тисячоліття, спрямованих на забезпечення доступу до санітарних послуг.

У 2000 році на Саміті тисячоліття була поставлена мета до 2015 року скоротити вдвічі кількість людей, які не мають постійного доступу до чистої питної води і основних санітарних послуг. На сьогоднішній день 87% світового населення або приблизно 5,9 мільярда чоловік користуються безпечними джерелами питної води.

Проте 39% світового населення або понад 2,6 міллірада людей живуть у будинках без туалетів та інших санітарно-технічних споруд. З 1990 року кількість людей, які використовують практику відкритої дефекації, скоротилася на 168 мільйони чоловік. Однак це явище, як і раніше широко поширена в країнах Південної Азії. У цьому регіоні 44 відсотки населення живуть без туалетів. При цьому семеро з десяти людей, не забезпечених елементарними санітарними зручностями, - сільські жителі.

На сьогоднішній день щорічно 1, 5 мільйона дітей у віці до п"яти років все ще вмирають у результаті хвороб, пов"язаних з вживанням нечистої питної води або відсутністю адекватних санітарних умов.

Центр новостей ООН

Зараз ви читаєте новину «Майже половина населення Землі живе без туалетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути