Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 11:35

Майданівцю Бубенчику готують нову підозру

  Справа майданівця Івана Бубенчика: ГПУ готує нову підозру
Справа майданівця Івана Бубенчика: ГПУ готує нову підозру

Слідчий Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури має намір сьогодні вручити активістові Євромайдану Івану Бубенчику нову підозру.

Про це заявила заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська на початку засідання Печерського райсуду Києва. Там мають обрати запобіжний захід Бубенчику, пише УНІАН.

Печерський райсуд Києва задовольнив заяву прокуратури про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику в зв'язку з необхідністю зміни підозри.

"Заява прокурора про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику у вигляді утримання під вартою задовольнити", - постановив суддя.

Прокурор Стрижевська зазначила, що відкликає клопотання про арешт активіста в зв'язку з необхідністю зміни раніше повідомленої йому підозри, пише pravda.

"Підозра попередньої групи прокурорів, під керівництвом Сергія Горбатюка, була недостатньо обґрунтованою. Вважаю, що така кваліфікація, яка була у старій підозрі, була недостатньо обґрунтованою. Докази були непереконливими. Я їх ретельно вивчила. І якщо вони не переконливі для мене, то не переконають і суд", - сказала Стрижевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що зробив, те й заслужив" - Аваков про справу Бубенчика

Активіст євромайдану Іван Бубенчик був затриманий у Львові у вівторок, 3 квітня, під час перетину україно-польского кордону.

У той же день його доставили до Печерського райсуду Києва для обрання запобіжного заходу. Проте засідання відклали.

Генеральна прокуратура підозрює його у вбивстві співробітників підрозділу "Беркут" 19 лютого 2014 року. Нібито він з мисливської рушниці стріляв у "беркутівців" і вбив 2 з них.

Зараз ви читаєте новину «Майданівцю Бубенчику готують нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути