пʼятниця, 12 серпня 2011 12:26

Людям подобаються персонажі відеоігор, які схожі на них

Людям подобаються персонажі відеоігор, які схожі на них

Згідно з останнім дослідженням британського університету Ессекса, людям найбільше подобаються відеоігри, коли персонажі мають певні схожість з ними. За повідомленням порталу 3D-news, віртуальна реальність дозволяє випробувати ті якості, якими люди бажали б володіти в реальному житті.

Так, кандидат соціологічних наук Енді Пшібильський, який вивчає теорію самовизначення, для опитування запросив у лаборатоію сотні нерегулярних гравців. Близько тисячі незалежних респондентів, яким до душі найрізноманітніші рольові проекти - від The ??Sims і Call of Duty до World of Warcraft, відповіли на питання про свої відчуття після гри з урахуванням якостей або особливостей тієї умовної особистості в реальному світі, до якої кожен з них прагне.

За словами Пшібильського, ігри стають більш захопливими, якщо людина отримує можливість взаємодіяти з персонажем, який до певної міри є його ідеальним я. Відеоігри приваблюють тим, що людям надають можливість не тільки уявити роль, яку вони бажали б виконати, але й дійсно зіграти її.

У ході дослідження з'ясувалось, що ступінь задоволення зростає, коли люди грають героями, з якими вони можуть себе ототожнити.

"Я був здивований висновками, які показали, що люди не бажають тікати від себе, а прагнуть до свого ідеалу", - заявив дослідник.

Зараз ви читаєте новину «Людям подобаються персонажі відеоігор, які схожі на них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути