Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 10:39

Людина-ракета перелетіла Великий каньйон на реактивному моноплані

Авіатор Ів Россі на своєму літальному апараті 7 травня здійснив політ над знаменитим Великим каньйоном в штаті Арізона. 51-річний швейцарець протримався в повітрі більше 8 хвилин і розвинув швидкість до 305 км на годину. Після того, як в літальному апараті закінчилося пальне, Россі випустив парашут і здійснив посадку на дні каньйону, протяжність якого становить 446 км, а максимальна глибина - 1,8 тис метрів. Про це оголосила сьогодні компанія-виробник швейцарських годинників "Брайтлінг", спонсоруюча ризикований захід співвітчизника.

Россі летів на реактивному моноплані власної конструкції. Він являє собою одне крило з підвіскою, що тримає чотири мікродвигуна на реактивній тязі. Сам авіатор одягається в якусь подобу скафандра, міцно притягаючи себе до моноплану ременями. Сміливець в подібному вбранні піднявся на потрібну висоту на вертольоті, запустив двигуни і вистрибнув у відкритий люк.

Россі кілька років тому на реактивному моноплані перелетів через протоку Ла-Манш, що розділяє Британські острови і Європу. Розпочата через рік спроба здолати Гібралтарську протоку не увінчалася успіхом. Через турбулентність та несприятливі погодні умови "реактивна людина" була змушена перервати політ і здійснити м'яке приводнення без будь-яких наслідків для здоров'я.

Великий каньйон, знаменитий своєю грандіозною панорамою, багатством фауни і збереженням геологічної структури земної кори, приваблює не тільки мільйони туристів з усіх кінців світу, а й любителів гострих відчуттів.

У 1999 році відомий в США виконавець ризикованих трюків Роббі Нівел з розгону на мотоциклі здійснив стрибок на відстань 61 метр через найбільш вузьку ділянку ущелини, глибина якої в даній точці становить 760 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Людина-ракета перелетіла Великий каньйон на реактивному моноплані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути