вівторок, 29 вересня 2020 14:52

"Людина різнобічних знань і великий мрійник". У Києві прощатимуться з ексголовою КМДА

"Людина різнобічних знань і великий мрійник". У Києві прощатимуться з ексголовою КМДА
Поховають Івана Салія на Байковому кладовищі. Фото: facebook.com/SaliyIN

30 вересня в Києві відбудеться церемонія прощання з політиком Іваном Салієм. Ексголова Київської міської державної адміністрації помер 26 вересня. Йому було 76 років.

- Згадую його енергійність, конкретність та впевненість у діях, вміння добирати команду, вимогливість до якості виконання завдань. Іван Миколайович терпіти не міг "говорунів", цінував час, чітко розплановував роботу. Водночас довіряв серйозні справи інколи зовсім молодим людям, якщо бачив в них певний вогник. 20 років згадую один епізод. Це був початок моєї співпраці з Іваном Миколайовичем. Їхали разом на зустріч із жителями Харківського масиву. Раптом згадала, що батарейки в диктофоні підсіли. Запитую, чи можна десь зупинити машину, щоб купити нові. "Що? - запитав Іван Миколайович. - Давай домовимося: це вперше і востаннє ти не готова працювати. Твої батарейки віднімуть у нас 5 хвилин робочого часу!" - ділиться спогадами помічник-консультант Івана Салія у 1998-2003 роках - 60-річна Людмила Чичканьова.

У 1992–1993 роках Салій був представником президента в Києві і головою КМДА. За його словами, залишив посаду через розбіжності з президентом Леонідом Кравчуком.

- Його завжди було цікаво слухати. Людина різнобічних знань і великий мрійник. Він поспішав втілити в Києві сучасні європейські проєкти. Залишилося відчуття, що у своєму світосприйнятті і баченні перспектив для столиці й України в цілому він завжди був на кілька кроків попереду від державних мужів свого покоління, - розповідає Чичканьова.

Пізніше Салій двічі обіймав посаду заступника голови КМДА, був заступником міністра транспорту України, депутатом Верховної Ради I і III скликань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу померла депутатка облради

Поховають Івана Салія на Байковому кладовищі.

На 77-му році життя помер колишній голова Київської міської державної адміністрації Іван Салій. Чиновник помер 26 вересня, причиною смерті став тромб, що відірвався. Про це повідомив син політика у коментарі виданню "Гордон".

Зараз ви читаєте новину «"Людина різнобічних знань і великий мрійник". У Києві прощатимуться з ексголовою КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути