понеділок, 27 квітня 2009 09:15

Людина Путіна відібрала у Нємцова крісло мера Сочі

Людина Путіна відібрала у Нємцова крісло мера Сочі
На виборах мера Сочі, що відбулися минулої неділі, переміг кандидат від "Єдиної Росії" Анатолій Пахомов. Як повідомив голова Сочинського міськвиборчкому Юрій Риков, "після обробки майже 80% бюлетенів з"ясувалося, що переможець набрав 77% голосів виборців".

За попередніми даними, кандидат Борис Нємцов набрав 13,5% голосів, представник КПРФ Юрій Дзаганія - близько 7%, решта кандидатів не змогла набрати і одного відсотка.

Нагадаємо, у виборчий бюлетень, який отримували на ділянках сочінці, було внесено 6 прізвищ: в.о. мера Сочі, висуванець "Єдиної Росії" Анатолій Пахомов, глава сочинського міськкому КПРФ Юрій Дзаганія, керівник Краснодарського відділення ЛДПР Олексій Колесников, співголова руху "Солідарність" Борис Нємцов, підприємці Павло Емельяненко та Володимир Трухановський.

Перемігшим вважається кандидат, який отримає 50% плюс 1 голос виборців. Інакше буде потрібен другий тур, в якому переможець визначиться простою більшістю голосів.

До ранку у виборчу комісію надійдуть підсумки голосування з районних територіальних комісій, і на своєму засіданні виборчком прийме рішення про результати вибору. Як підкреслив Юрій Риков, підрахунок решти голосів не змінить результатів виборів.

Таким чином, 48-річний Пахомов займе крісло глави Сочі, в якому він зараз перебуває в статусі в.о. глави міста. Висуванець "Єдиної Росії", колишній мер Анапи очолить Сочі в найвідповідальніший момент історії міста. На його плечі ляже основний вантаж з перетворення міста на столицю зимової Олімпіади-2014. Пахомов, швидше за все, прийматиме грандіозне свято спорту, оскільки термін його повноважень - п"ять років.

Тим часом передвиборчий штаб Бориса Нємцова не згоден з попередніми результатами ЦВК і має намір домагатися другого туру виборів. Увечері 26 квітня штаб Нємцова оголосив результати exit-polls, згідно з якими, за Пахомова проголосували 46% виборців, а за Нємцова - 35% і ще 15% за комуніста Юрія Дзаганію. Решта три кандидати набрали приблизно по одному відсотку. Представники штабу Нємцова відзначають, що це результати без урахування дострокового голосування.

"Тепер головне відстояти результат і домогтися другого туру", - відзначив глава штабу Нємцова Ілля Яшин. За його словами, "головна проблема: це результати без урахування дострокового голосування".

Опитування проводилося штабом Нємцова з 9:00 до 19:00 на 15 виборчих дільницях в Центральному, Адлерському та Хостінському районах міста. У опитуванні взяли участь 2609 людей.

За офіційними даними, явка на виборах мера склала 38,62%. На виборчі дільниці прийшли 112,5 тисяч осіб. У міськвиборчком вже після закриття дільниць не надійшло жодної скарги від спостерігачів з вимогою перерахунку голосів і заяв громадян про порушення їхніх виборчих прав.

"Вибори забезпечують 2 тис. 202 члени комісії з правом вирішального голосу, зокрема від партії "Єдина Росія" - 210 людей, від КПРФ - 205 осіб, від "Справедливої Росії" - 47 осіб", - розповів Юрій Риков.

Самі сочінці пов"язують минулі вибори з надією знайти главу міста, який працюватиме весь відведений законом термін. Дуже часто в останній рік тут відбувалася зміна влади. Після того, як в 2008 році Віктор Колодяжний перейшов на роботу в держкорпорацію "Олімпстрой", мером був обраний Володимир Афанасенков, який через чотири місяці пішов у відставку за станом здоров"я. Його змінив на цій посаді в.о. глави міста Джамбулат Хатуов, а потім в.о. глави міста став Анатолій Пахомов.

Нинішні дострокові вибори мера міста стали другими за останній рік, тому терміни передвиборчої кампанії були скорочені на третину. Як відзначили в міськвиборчкомі, скорочення на підготовку до виборів не вплинуло, дільничні комісії сформовані та забезпечені всім необхідним для голосування.

Кампанія з виборів мера Сочі має право увійти до історії у зв"язку з безпрецедентною кількістю судових позовів. Крім того, це були останні в Росії вибори із застосуванням виборчої застави, яка відтепер офіційно скасована.

За матеріалами NEWSru.com, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Людина Путіна відібрала у Нємцова крісло мера Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути