пʼятниця, 17 серпня 2007 10:46

Люди Ющенка одягнуть вишиванки, щоб допомогти побити рекорд

У Тернополі 26 серпня відбудеться перший Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму "Цвіт вишиванки".

Як заявив член оргкомітету фестивалю Юрій Заруцький, у рамках фестивалю, який під гаслом "Будь патріотом, вдягни вишиванку!" пройде на території парку Національного відродження, буде організовано виставку кращих вишиваних робіт із різних куточків України.

Також передбачено провести презентацію національних костюмів, притаманних тим регіонам, представники яких долучаться до участі у фестивалі, повідомляє УНІАН.

За словами Заруцького, "30 працівників секретаріату президента, дізнавшись про наш фестиваль, виявили бажання приїхати на нього у своїх вишиванках".

Заруцький також повідомив, що під час фестивалю діятиме містечко майстрів, де усі охочі зможуть випробувати себе у мистецтві народної вишивки та перейняти творчі секрети відомих майстрів.

Окрім того, на фестивалі "Цвіт вишиванки" заплановано встановити новий рекорд України за кількістю зібраних у межах однієї території людей, одягнутих у вишиванки.

"У Рівному минулого року зібралося в українському вбранні 3,8 тис людей. Ми спробуємо побити цей рекорд", - заявив Заруцький, додавши, що на фестиваль запросять представника Книги рекордів України.

Ввечері фестиваль завершиться пісенно-танцювальною програмою за участю відомих вітчизняних гуртів. Хед-лайнером концерту буде гурт "Гайдамаки".

Захід приурочений до Дня незалежності України та Дня міста (28 серпня).

Зараз ви читаєте новину «Люди Ющенка одягнуть вишиванки, щоб допомогти побити рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути