середа, 26 червня 2013 13:44

"Люди надривного типу були і серед поляків": Сверстюк про Волинську трагедію

"Люди надривного типу були і серед поляків": Сверстюк про Волинську трагедію
Євген Сверстюк. Фото: p-p.com.ua

"60-річчя Волинської трагедії проходило у більш доброзичливій атмосфері, ніж 70-річчя. Це було поминання жертв." Так Gazeta.ua прокоментував резолюцію польського Сенату про те, що Волинську трагедію слід вважати "етнічною чисткою з ознаками геноциду" колишній дисидент, в'язень радянських концтаборів Євген Сверстюк.

"Очевидно, польська вулиця через електорат нагнічує пристрасті. Бо у Польщі є багато тих, хто заробив на Волинській трагедії, зробив собі із цього спеціальність. Це наукові дослідники-крикуни, які говорять негативне про українців, виправдовують поляків. Вони не розуміють, що люди надривного типу були і серед українців, і серед поляків. І великої різниці між ними немає. Таким чином, зваженим підходом мало б бути християнське примирення", - зазначив Сверстюк.

На його думку, українцям слід приймати свою історію такою, якою вона була.

"Те, що думали совєтські й німецькі окупанти про українських повстанців, не повинно нам боліти. Нам повинна боліти честь. Якщо у нас знайшлися люди, які з трофейною зброєю давали відсіч окупантам, то до цього треба ставитися з належною гідністю. Від цих людей не треба чекати святості. Вони були не святі. Це були люди, які героїчно померли за вітчизну. Політики на такі заяви мають реагувати з почуттям самоповаги і гідності. Це має бути наполягання на тому, щоби злочин був засуджений. А злочин вбивства мирного населення був і з боку українців, і з боку поляків", - наголосив Сверстюк.

Зараз ви читаєте новину «"Люди надривного типу були і серед поляків": Сверстюк про Волинську трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути