середа, 26 травня 2021 12:28

Люди люблять читати новини про смерть, секс і скандали - блогерка

Автор: надала Роза Туманова
  "На фоні негативних новин людям здається, що в них ще не все так погано", - каже Роза Туманова
"На фоні негативних новин людям здається, що в них ще не все так погано", - каже Роза Туманова

В українському суспільстві досі багато табуйованих тем, а погані новини українці сприймають краще за хороші.

Так вважає журналістка й блогерка Роза Туманова. Вона мандрувала Україною автостопом. Під час подорожі робила проєкт "Сама собі журналістка": писала матеріали й викладала їх в інтернет.

"Мандрувала, бо хотіла побачити українські міста на свіже око. Я нічого про них не читала заздалегідь, а зосереджувалася на своїх живих емоціях.

Була в будинку Василя Симоненка. Писала про секс-шоп. Писала про те, скільки коштує померти. Для цього матеріалу навіть сфотографувалася в труні. Почувалася там зручно", - розповіла Роза Туманова.

"Смерть - актуальна тема, яка не має бути табуйована. Людина не знає, скільки проживе. До смерті має бути готовою постійно. Це як узгоджуватися з реальністю. А люди бояться, тож вилазять комплекси й страхи. Тому й отримала багато негативних відгуків на свій учинок.

Революції сексуальності українці ще не пережили. Вони досі не відійшли від совкової табуйованості

Так само тригерить людей тема секс-шопу. Перед цим писала про Симоненка. Мені казали: "Розо, у тебе то високо, то низько". А чому секс - це низько? XXI століття, а ми досі боїмося говорити на такі теми. Насправді революції сексуальності українці ще не пережили. Вони досі не відійшли від совкової табуйованості. Смерть, секс і скандали - це три речі, які люди люблять читати в новинах і про які вони бояться говорити", - зробила вона висновок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім років тюрми за секс. Вчителька й учень побралися

За словами блогерки, у наш час хороші новини важко знайти.

"Але навіть ті добрі новини, які знаходилися, як-от ми здобули десь золото, а десь відкрили родовище, люди розвінчували. Тоді я зробила опитування: А чи вам потрібні взагалі добрі новини? Зрозуміла, що на тлі лихих новин людям здається, що в них ще не все й погано. А якщо ж читають хороші новини, засмучуються через свої невдачі", - сказала Роза Туманова.

Брак сексу шкодить не тільки здоров'ю, але й психіці. На цьому наполягає психотерапевтка Сарі Купер. Утримання від сексу робить людей млявими. Крім того, їм менше хочеться займатися сексом.

Зараз ви читаєте новину «Люди люблять читати новини про смерть, секс і скандали - блогерка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути