вівторок, 19 січня 2010 12:02

Любих бабусь Черновецького ховатимуть у братських могилах?

Любих бабусь Черновецького ховатимуть у братських могилах?

З початку 2010 року п"ять київських інтернатів для літніх людей, в яких постійно проживає більше 3,5 тисяч самотніх людей не мають грошей для поховання померлих. А КП "Спецкомбінат ПКПО", яке займається організацією таких поховань, відмовляється працювати в борг, оскільки КМДА грошей на поховання літніх та соціально незахищених мешканців столиці не виділяє.

Про це заявив член фракції БЮТ у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба Блоку.

"Як це не цинічно звучить, але Леоніда Черновецького не цікавлять мертві бабусі та дідусі, адже вони вже не є виборцями. Ще півроку тому він обіцяв цим пенсіонерам ікру ложками та ананаси, а тепер не може знайти декілька тисяч гривень, щоб поховати самотню людину. Мабуть, чинний мер столиці вважає, що краще місце для таких людей на задньому подвір"ї інтернатів?", - сказав Давиденко.

За його словами, у Києві в будинках-інтернатах щороку помирає близько 300 осіб, поховання яких має фінансувати КМДА. Вартість поховання однієї людини складає 2760 гривень, тобто загальна сума, необхідна за цією статтею видатків, - близько 800 тисяч гривень на рік, але Черновецький відмовляється виділяти ці грош, сказав депутат.

"На перший погляд здається абсурдом, що Київська міська адміністрація не платить своєму ж комунальному підприємству, а те в свою чергу відмовляється працювати в борг. Але така критична ситуація склалася після того, як "молода команда" мера віддала всі кладовища та комунальні підприємства ритуальної галузі Києва в руки бізнес-ділків, для яких гроші однозначно пріоритетніші за соціальні обов"язки", - сказав Давиденко.

"З мером Черновецьким та його бізнес-партнерами самотні літні люди не можуть бути впевненими навіть у достойному похованні, постаючи перед перспективою опинитися в братській могилі", - сказав депутат.

Він звертаються до мера Черновецького, посадових осіб КМДА з вимогою негайно вирішити питання з організацією поховань самотніх літніх мешканців інтернатних закладів Києва.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Любих бабусь Черновецького ховатимуть у братських могилах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути