неділя, 28 квітня 2019 00:31

Львів'янина звинуватили в шпигунстві на користь курдів

Львів'янина звинуватили в шпигунстві на користь курдів
Щоб познайомитися з життям курдів, Андрій Мочурад в 2013 році проїхав 3 країни - Турцію, Ірак і Сирію. На знімку: табір курдських біженців в Сирії. Фото: Андрій МОЧУРАД

Більше 50 країн відвідав тренер і мандрівник Андрій Мочурад. Проїхав автостопом по Європі, Близькому Сходу і Латинській Америці.

В інтерв'ю Gazeta.ua розповів про одну зі своїх подорожей .

"Коли 2013-го їхали в Ірак, потрапили на війну: турки якраз розпочали контртерористичну операцію проти курдських бойовиківі. А перед цим в Стамбулі попали під сльозогінний газ і кийки. На площі Таксім тоді якраз був місцевий Майдан", - сказав Андрій Мочурад.

Ще одна історія чекала Андрія в місті Сіірт: його з товаришем звинуватили в шпигунстві на користь курдів і заарештували. Завдяки зеленому одягу вони виглядали як військові. Та за 3 години відпустили - не було доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець поставив рекорд в Антарктиді

"Насправді вони були, але професійно сховані. Картку пам'яті я запхав у потаємну кишеню. Там було фото і відео руху військової техніки. Той самий випадок, коли можна було назватися ким завгодно - тільки не медійником. Для турків всі журналісти тоді були шпигуни", - згадав мандрівник.

Андрію Мочураду 35 років. Народився і живе у Львові. В 2019-му вдвох з волинянином Віктором-Миколою Гаврилюком два місяці жили на станції "Академік Вернадський" і знімали про полярників документальний фільм.

Зараз ви читаєте новину «Львів'янина звинуватили в шпигунстві на користь курдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути