Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 14:17

Львівський автозавод на межі страйку

Львівський автобусний завод, найбільший виробник автобусів за часів Радянського Союзу, переживає складні часи. Трудовий колектив - у передстрайковому стані. А завод є найбільшим у місті боржником із зарплати.

Вже впродовж кількох років трудовий колектив заводу не знає, що таке вчасно отримати гроші. Заборгованості сягають трьох-чотирьох місяців. Самі працівники скаржаться, що особливо важко стало з приходом російських власників - братів Чуркіних.

Через протести робітників у ситуацію довелося втрутитися виконувачу обов"язків голови облдержадміністрації Львівщини. Він навіть вів переговори з послом Росії в Україні Віктором Чорномирдіним, аби той вплинув на російських власників, але "віз і далі там".

У четвер губернатор Микола Кміть заявив, що вважає роботу підприємства неефективною, і не орієнтованою на ринок. "Підприємство окутане масою схем і фірм, які довели його до такого стану, який є сьогодні",- каже Кміть. Якщо ситуація з виплатою грошей не зміниться, то голова адміністрації бачить вихід у реприватизації підприємства. Що цілком можливо, якщо трудовий колектив звернеться до керівництва держави. Але це вже крайній крок, додає Кміть. Керівництво заводу, у свою чергу, пояснює заборгованість малими дотаціями від держави та нестабільною ситуацією в країні, повідомляє Deutsche Welle

Зараз ви читаєте новину «Львівський автозавод на межі страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути