вівторок, 15 липня 2008 08:06

Лук"янівський СІЗО переїде на околицю Києва

Лук"янівський СІЗО переїде на околицю Києва

Перенесення Лук"янівського слідчого ізолятора на околиці Києва може відбутися вже через 2-3 роки за умови належного фінансування.

Таке переконання висловив міністр юстиції Микола Оніщук на прес-конференції з нагоди 90-ї річниці утворення Мін"юсту України.

"Я знаю, що на сьогодні ведуться переговори з інвесторами, які готові на виділеному на околиці міста майданчику збудувати сучасну установу утримання засуджених та тих, хто перебуває під слідством", - повідомив М.Оніщук.

Він також наголосив, що сьогодні в Україні немає жодної установи пенітенціарної системи, яка б відповідала європейським вимогам. "Переважна більшість з них були збудовані 50-150 років тому. Мін"юст є зацікавленим у тому, щоб створювати нові заклади утримання засуджених блочного типу з урахування усіх вимог безпеки. Ми підтримуємо у цьому органи влади, які проводять таку роботу", - сказав міністр.

Як повідомлялося, М.Оніщук вважає, що виправні колонії, в"язниці та слідчі ізолятори мають бути винесені за межі міст. За його словами, на нові тюрми держава грошей не має, а тому лише вітатиме пропозиції інвесторів збудувати нові в"язниці за містом, а взамін отримати в розпорядження старі тюремні приміщення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лук"янівський СІЗО переїде на околицю Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути