четвер, 12 лютого 2009 14:26

Лукашенко заявив, що виживе без кредиту Росії

Лукашенко заявив, що виживе без кредиту Росії
Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав "ложкою дьогтю" заклик глави Мінсільгоспу РФ Олексія Гордєєва не давати кредит Білорусії і просить російських міністрів не лякати відмовою в російському кредиті Білорусі.

"Не знаю, чи це так, але нібито міністр сільського господарства Росії заявив, що кредити поки давати не треба Білорусії, поки ми не синхронізуємо аграрну політику з Росією .... Якщо це загальний підхід, то ми обійдемося без кредиту. Тільки, якщо вже на те пішло, не треба нас лякати цими кредитами. Обійдемося без кредитів", - сказав Лукашенко у четвер на зустрічі в Мінську з губернатором Калінінградської області Георгієм Боосом.

Гордєєв в середу на нараді з питань розвитку молочного тваринництва запропонував дати доручення Мінекономрозвитку та Мінсільгоспу "синхронізувати сільхозполітику (з Білоруссю), а поки що припинити давати туди кредити". Представники ряду російських регіонів поскаржилися на те, що білоруські виробники молочної продукції отримують значні держдотації, а в Росії лише в поодиноких регіонах субсидіюють виробництво молока. Гордєєв сказав, що "Лукашенко більше любить своє сільське господарство", і Росія не повинна страждати від цього, повідомляє РІА "Новости".

"Якщо це так, мені взагалі не зрозуміло, що там відбувається. Як ми повинні синхронізувати свою політику в галузі сільського господарства", - сказав Лукашенко. - Мені завжди здавалося, що Росія завжди повинна брати приклад з того, як проводиться аграрна політика в Білорусі. Вже й до чого, але придертися до нашої політики в сільському господарстві ...". "Обов"язково треба комусь кинути ложку дьогтю в бочку меду", - поскаржився Лукашенко.

За словами президента, у Росії та Білорусі не повинно бути натягнутих відносин. "Треба брати приклад із співпраці Білорусі з Калінінградської областю", - заявив Лукашенко.

Росія, підтримуючи кредитом Білорусію, підтримує себе

Він заявив, що Білорусь у важкі часи дала сигнал Росії, що "ми будемо разом".

Лукашенко переконаний, що Росія, підтримуючи кредитом Білорусію, підтримує себе. При цьому він підкреслив, що Білорусь прекрасно розуміє свої зобов"язання перед Росією.

"Росіяни - люди для нас не чужі й це не чужа для нас країна. І це не тому, що у нас немає виходу у формуванні зовнішньої та внутрішньої політики. Ми не загинемо, ми виживем, але ми хочемо бути цивілізованою державою, цивілізованими людьми, і ми бачимо, де наші інтереси і наші друзі", - сказав президент.
Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що виживе без кредиту Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути