Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2006 12:28

Лукашенко пообіцяв білорусам катастрофічно важкий рік

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прогнозує, що майбутній рік у зв"язку з підвищенням цін на російський газ буде дуже важким для його країни. На думку глави держави, виходом зі скрутного становища може бути збільшення виробництва і продажів білоруських товарів за кордоном.

- Це буде дуже важкий рік, буде катастрофічно важко. Нам, щоб вижити в цій важкій ситуації і стати багатшими, треба більше виготовляти і продавати. А це жорстока конкуренція, і ми у когось, грубо кажучи, повинні відібрати "шматок хліба і взяти чийсь ринок", - заявив сьогодні Лукашенко на засіданні уряду республіки.

Кажучи про пошуки нових джерел енергоносіїв, президент закликав керівництво кабінету міністрів, а також всі профільні відомства "працювати у напрямі Венесуели, Ірану, Азербайджану".

- Це треба зробити, якщо ми хочемо зберегти країну для наших дітей, суверенітет і незалежність, щоб нас щодня, щомісяця, щороку не ставили до стінки, не розпинали і не кричали: "давай плати за газ і нафту", - вважає білоруський лідер.

Як відомо, в 2006 році Білорусія купує російський газ по $46,68 за тисячу кубометрів. Про те, що російська сторона запропонує Мінську в 2007 році купувати газ вже по $200, на початку листопада заявив посол Росії в Білорусії Олександр Суріков, який уточнив, що підвищення цін залежатиме від операції з продажу "Газпрому" половини національної білоруської компанії "Белтрансгаз". Пізніше "Газпром" підтвердив слова Сурікова.

Проте поки Москва і Мінськ так і не досягли домовленості по операції з "Белтрансгазом", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пообіцяв білорусам катастрофічно важкий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути