Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 12:25

Лукашенко отримав орден від Уго Чавеса (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Білоруський президент відлетів до Венесуели прямо напередодні візиту Володимира Путіна до Мінська. Лукашенко довго просив Путіна пустити білорусів добувати нафту в Росії, дати кредит. Не вийшло. Став шукати інших друзів - їздив до Ірану, ОАЕ, домовлявся про добування нафти в Азербайджані. Найміцніша дружба склалася з венесуельським президентом Уго Чавесом. Він-то і пустив білоруських нафтовиків до багатих венесуельських родовищ.

"Мій хороший друг Чавес сказав, що ми можемо добувати нафту. Якщо ми домовимося, то відкриємо родовище і добудемо першу тонну білоруської нафти на венесуельській землі в грудні, під час мого візиту", - сказав Лукашенко і відлетів до Каракаса.

У Венесуелі він провів всі вихідні. І нафту добув, і білоруські трактори продав, але головне - отримав орден з рук Чавеса.

Орден Визволителя (Лібертадора) установлений в 1880 році на честь національного героя Симона Болівара, це вища державна нагорода Венесуели.

До Лукашенка такий орден вручали тільки президентам Чилі, Венесуели і Ірану.

Лукашенко сказав, що венесуельцям з Білорусії "потрібно буквально все". І відкрив в Каракасі виставку-продаж білоруських товарів. Привезли буквально все - від тракторів, меблів і кришталя до горілки, пива, ковбас і танців з піснями. Уго Чавес оцінив білоруську горілку як "хороший напій" і станцював з мінською артисткою.

Президенти разом відкрили білорусько-венесуельське СП і символічно добули першу "білоруську" нафту. Везти до Білорусії танкерами її не будуть. Планують продати на місці венесуельської нафтової компанії, яка відправляє "чорне золото" в США. А на виручені гроші Білорусія планує купити в Росії газ, повідомляє КП.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко отримав орден від Уго Чавеса (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути