четвер, 23 серпня 2007 14:34

Лукашенко оголосив пиво елементом національної безпеки

Президент Білорусії Олександр Лукашенко призвав розвивати в республіці пивоварну промисловість, яку він назвав "однією з сфер продовольчої безпеки країни". .

Виступаючи на урядовій нараді, Лукашенко заявив, що споживання пива в країні необхідно стимулювати, щоб "зволікати людей від "бормотухи" і міцних напоїв".

Крім того він призвав забезпечувати пивоварні заводи вітчизняним ячменем, а також дотримуватися рецептів, "до яких звик наш народ". "Я знаю масу людей, які розбираються в смаку пива і говорять, що краще за "Криницю", "Брестського" і "Речицкого" для білорусів немає", - сказав президент.

У Білорусії в даний час виробництвом пива займаються 12 організацій різних форм власності. Відповідно до програми розвитку галузі, з 2005 до 2010 року об"єм випуску цього напою планується збільшити більш ніж удвічі: з 27,2 мільйонів до 60 мільйонів декалітрів. Всього на модернізацію галузі, по словах Лукашенко, буде потрібно 125 мільйонів доларів.

Поки що імпорт пива в республіку збільшується, а експорт вітчизняної продукції зменшується. У 2006 році цього напою в республіку було ввезено на 45 відсотків більше, ніж в попередньому (всього шість мільйонів декалітрів). У 2007 році об"єм імпорту, як очікується, збільшиться ще на мільйон декалітрів, повідомляє "Телеграф".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко оголосив пиво елементом національної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути