середа, 02 жовтня 2013 17:07

Лукашенко нагадав Обамі, що чорношкірі зовсім недавно були лише рабами

Лукашенко нагадав Обамі, що чорношкірі зовсім недавно були лише рабами
Фото: lenta-ua.net

Білоруський лідер Олександр Лукашенко в інтерв'ю казахстанському телеканалу 24KZ в середу розповів про своє ставлення до "політики винятковості ", яку пропагує серед американців президент США Барак Обама.

Він заявив, зокрема, що цією політикою американці обгрунтовують " бомбардування інших держав".

"Я думаю, це, м'яко кажучи, контрпродуктивно, це дуже погано. І взагалі, мене Обама вражає. Ще зовсім недавно чорношкірі люди в Америці були рабами, а сьогодні вже про винятковість якусь заявляють. Я ніколи не думав, що людина, яка вийшла з цих бідних верств, зможе взагалі риторику таку у світі проводити. Це неприпустимо, це вкрай небезпечно", - сказав Лукашенко.

При цьому він охарактеризував нинішнього президента Сирії Башара Асада як "дуже інтелігентного і порядну людину ".

"Дуже добра людина. Я непогано знаю Сирію. Люди, орієнтовані на своє керівництво, патріотичні. І раптом - війна. Природно, я вкрай негативно до цього ставлюся. Не дай бог, американці влізуть туди, як вони влізли до Лівії, і почнуть бомбити - катастрофа. Тоді спалахне вся "арабська дуга ". Мало не буде всім. Тому що залучений в весь цей конфлікт і Іран і Ірак. І буде дуже спекотно" , - пояснив Лукашенко.

США розглядали можливість удару по Сирії, де вже більше двох років йде громадянська війна, після повідомлень про хімічну атаку, що сталася в передмісті Дамаска 21 серпня.

Наприкінці серпня президент США Барак Обама попросив санкції Конгресу на застосування військової сили в Сирії , виправдовуючись використанням хімічної зброї урядом Асада.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко нагадав Обамі, що чорношкірі зовсім недавно були лише рабами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

149

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути