пʼятниця, 13 вересня 2013 06:24

Лукашенко став лауреатом Шнобелівської премії

Лукашенко став лауреатом Шнобелівської премії
Олександр Лукашенко. Фото: obozrevatel.com

У Гарвардському університеті у четвер, 12 вересня, пройшла церемонія вручення Антинобелівської премії, що присуджується за найбільш сумнівні досягнення в наукових галузях, "які спочатку викликають сміх, а потім змушують задуматися ". Як повідомляє Agence France -Presse , нагороди присуджувалися в 10 категоріях.

Лауреатом Антинобелівської премії світу 2013 року став президент Білорусії Олександр Лукашенко. Як пояснили організатори , він був удостоєний нагороди за заборону публічних оплесків , накладений після серії антиурядових виступів у 2011 році, в ході яких їх учасники мовчки аплодували . Організатори окремо відзначили випадок , коли за порушення цієї заборони мінський суд засудив до штрафу одноруку людини.

Антинобелівську премію в категорії " Археологія" отримала група північноамериканських вчених, які досліджували дію травної системи людини на кістки проковтнутої їм землерийки . Лауреатами Антинобелівської премії з психології стали дослідники, які з'ясували, що п'яні люди вважають себе більш привабливими.

Премія в галузі інженерної безпеки була присуджена американцеві Густав Піццо , який винайшов пристрій, що дозволяє знешкодити нападника літака і відправити його на парашуті в руки поліції. Об'єднану нагороду в галузі біології та астрономії отримала міжнародна група вчених, яка з'ясувала , що гнойові жуки можуть відшукати дорогу додому, орієнтуючись за положенням Чумацького Шляху.

Лауреатами премії також стали вчені з Великобританії , Нідерландів та Канади , які довели, що чим довше корова лежить на землі, тим більше ймовірність, що вона встане найближчим часом, а також які з'ясували, що якщо корова встала, передбачити, коли вона знову ляже, вкрай скрутно.

Антинобелівська премія, також відома в Росії як Шнобелівська, вручається з 1991 року. Її засновником є ??редактор гумористичного журналу The Annals of Improbable Research ("Аннали неймовірних досліджень") Марк Абрахамс . Шнобелівська премія традиційно вручається у вересні, приблизно за місяць до вручення Нобелівських премій.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко став лауреатом Шнобелівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути