четвер, 17 вересня 2009 11:18

Лукашенко хоче в четвертий раз стати президентом

Лукашенко хоче в четвертий раз стати президентом

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що не бачить причин для відмови від участі у виборах голови держави, які пройдуть в країні на початку 2011 року. Таку заяву білоруський лідер, який обирався на пост президента в 1994, 2001 і 2006 роках, зробив на зустрічі з журналістами у Вільнюсі.

Лукашенко пообіцяв, що остаточно визначиться з тим, чи буде він балотуватися на новий термін, незадовго до старту передвиборчих перегонів. "Як тільки прийде період виборів, я обіцяю сказати про своє рішення. На сьогодні я не бачу причин, щоб я відмовився від виборів", - заявив президент Білорусі.

Президент Білорусі вже неодноразово виступав з подібною заявою. У березні 2008 року глава ЦВК республіки Лідія Єрмошина повідомила журналістам про готовність Лукашенка брати участь у виборах 2011 року. У травні того ж року білоруський лідер підтвердив цю інформацію в інтерв"ю Reuters. У бесіді з агентством він заявив, що балотуватиметься на четвертий термін в тому випадку, якщо до початку передвиборчої кампанії в країні не відбудеться ніяких істотних змін.

Лукашенко був обраний на третій термін в 2006 році. Взяти участь у виборах йому дозволили поправки, внесені до Конституції республіки на референдумі 2004 року. Тоді з основного закону країни був виключений пункт, що забороняв одній людині займати пост президента більше двох разів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче в четвертий раз стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути