середа, 24 вересня 2008 08:33

Лукашенко довірить визнання Абхазії і Південної Осетії новому парламенту

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що не має наміру поспішати з рішенням питання про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, повідомляє "Інтерфакс".

"Оскільки питання стоїть дуже гостро, воно привело до зіткнення, майже до холодної війни, то я б не хотів це робити в поспіху і одноосыбно", - заявив Лукашенко в інтерв"ю західним ЗМІ, яке транслювалося у вівторок білоруським телебаченням.

За словами президента Білорусії, питання про незалежність Південної Осетії і Абхазії може бути виставлене на обговорення парламенту нового скликання. Лукашенко припустив, що "нових депутатів можуть бути інші аргументи і факти, яких я не знаю".

При цьому він підкреслив, що визнання Абхазії і Південної Осетії не слід розглядати як чинник підтримки Росії і лише. "Перш за все, - сказав він, - це наші відносини - Білорусії і Абхазії, і Південної Осетії". Лукашенко також відзначив, що "якби не було Косово, не було б, напевно, і Абхазії, і Південної Осетії".

Він також підкреслив, що "Європа і Америка, маючи розбіжності з цього питання, але діючи солідарно, виявилися набагато сильнішими за нинішню Росію". "Ви задіювали і економічні, і фінансові важелі, і особисті відносини з керівниками пострадянських республік, щоб на даному етапі не допустити консолідованого визнання Південної Осетії і Абхазії. По цих чинниках для них Захід і Америка виявилися важливішими, ніж Росія", - сказав Лукашенко. При цьому президент Білорусії відзначив, що немає ніякої гарантії того, що зростаючий вплив Росії в пострадянських республіках в найближчому майбутньому не змінить ситуацію в інший бік.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко довірить визнання Абхазії і Південної Осетії новому парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути