Ексклюзиви
пʼятниця, 05 червня 2009 14:07

Лукашенко боїться відморозків з українською зброєю

Лукашенко боїться відморозків з українською зброєю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що вступ Білорусі до складу РФ може призвести до драматичних наслідків.

"У нас же в Білорусі недурний народ, він же мислить точно так, як росіяни: "своя земля, нікому не віддамо, сорочку рвонули і пішли". Росіяни один до одного. Ви що, хочете створити ще одну Чечню тут? Я не хочу", - заявив Лукашенко в інтерв"ю російським ЗМІ, яке публікує в п"ятницю білоруська преса.

"Ми, як керівники, повинні прорахувати наслідки цього. Ось навіть я, припустимо, ухвалюю таке рішення, а що завтра? Мало конфліктів на Кавказі? Зараз Росію "бомблять" за те, що вона "імперськи", із зброєю в руках подавила, підпорядкувала... А тут що?", - заявив Лукашенко

"З іншого боку - адже тут наші "відморозки", їх небагато, нехай два, нехай три відсотки, але це найактивніші, найбільш амбітні, найбільш "відморожені" в будь-якому суспільстві. Вони готові розвернути "національно-визвольну війну". Їм потрібний привід. Зараз всі сміються над цим. І ви що думаєте, у них нічим воювати? Їм завтра ж привезуть з України, з Прибалтики, у нас в основному звідти, з Польщі канали у них", - заявив глава держави.

"Миттєво з"явиться зброя, вибухи, дестабілізують обстановку і багато хто в суспільстві подумає: слухайте, це ж борються за незалежність, за святе", - сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування білоруського Інституту стратегічних досліджень (BISS) більшість жителів Білорусі виступають категорично проти створення Союзної держави з Росією.

За даними дослідження, проти того, щоб Білорусь та Росія сформували державу з єдиною валютою, єдиним президентом і парламентом, виступили 54,8; респондентів. За союз з Росією висловилися тільки 20,4% опитаних.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко боїться відморозків з українською зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути