середа, 23 травня 2012 12:10

Лук'янівський ринок захопили і охороняють 300 спортивних молодиків

Устолиці підприємці з Лук'янівського ринку почали безстрокову акцію на захист ринку, розповів правозахисник Віталій Дюкарєв.

"Близько трьохсот людей будуть вдень і вночі сидіти під стінами Київської адміністрації на Хрещатику поки з ринку не підуть рейдери і не дадуть людям спокійно працювати. Скільки часу підприємці проведуть під мерією, невідомо. Може і "Євро-2012" застануть. Намети та малі архітектурні форми, думаю, встановити нам не дозволять. Візьмемо стільчики", - зазначив Дюкарєв.
Сьогодні о 10.30 господарський суд Києва почав розгляд справи по Лук'янівському ринку.  

"Частина підприємців буде проводити пікет під судом, на Богдана Хмельницького", - сказав Дюкарєв.

Зараз ринок не працює. Його охороняють близько трьохсот спортивних молодиків. У неділю вони увірвались на територію з новими власниками з ТОВ "Квіткова галявина" та порозганяли всіх покупців і торговців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лук'янівському ринку кипіли пристрасті: продавці забарикадувались і не пускали власників

"В понеділок ми перекривали вул. Мельникова.  Просили, щоб приїхав голова київської адміністрації Попов, голова Шевченківського району столиці. Але чиновники на нас не реагують", - розказав підприємець Володимир Петренко.

Торік Київрада передала землю, на якій розташований ринок, в оренду фірмі "Квіткова галявина". Торговці та адміністрація вважають рішення незаконним. Бо 46 соток продали за 7 млн грн, тоді як ринкова вартість — майже вдесятеро вища. 26 березня о 4.00 близько 70 чоловіків увірвалися на територію ринку і потрощили ятки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки в масках розтрощили Лук'янівський ринок

Під час попереднього захоплення Лук'янівського ринку в березні столичні чиновники заявили, що вони не мають права втручатися в конфлікт між двома суб'єктами підприємницької діяльності. І запропонували торговцям перейти працювати на інші столичні ринки.
Зараз ви читаєте новину «Лук'янівський ринок захопили і охороняють 300 спортивних молодиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути