субота, 22 грудня 2018 10:40

Луганська ОДА і "Укрінком" будуть підтримувати розвиток бізнесу в області

Луганська ОДА і "Укрінком" будуть підтримувати розвиток бізнесу в області
Луганська ОДА і "Укрінком" підписали меморандум про співпрацю. Фото: Dengi.ua

Луганська обласна адміністрація та ПАТ "Українська інноваційна компанія" підписали меморандум про співпрацю. Документ підписали директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА Сергій Медведчук і голова правління ПАТ "Укрінком" Алла Іллюченко, повідомили в прес-службі Луганської ОДА.

За інформацією прес-служби, мета документа - створення сприятливих умов для розвитку бізнес середовища в Луганській області, розширення доступу соціально незахищених верств населення до соціальних програм.

"В рамках Меморандуму сторони надаватимуть один одному консультації, інформаційну підтримку, будуть брати участь в заходах, проектах і програмах. Зокрема, будуть проводитися аналітичні роботи з питань соціально-економічної ситуації в області, підготовка спільних наукових та інформаційно-аналітичних матеріалів, консультації з питань кредитування малого і середнього бізнесу ", - наголошується в повідомленні Луганської ОДА.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Українським новинам" власник компанії "Укрінком" Володимир Клименко заявляв, що компанія була зареєстрована в Сєвєродонецьку, оскільки має намір брати участь у розвитку регіону або в якості фінансової компанії, або в якості банківської структури, якщо акціонери зможуть отримати банківську ліцензію.

"Наша ідея була в тому, щоб працювати, як банківська структура на Донбасі, щоб допомагати відновленню цього регіону, коли окупанти його покинуть. Ми б навіть запросили обласну адміністрацію в акціонери цього банку, щоб все було прозоро і під контролем", - зазначив він.

Як повідомлялося, наприкінці 2015 року Національний банк України (НБУ) визнав неплатоспроможним "Укрінбанк". Незабаром Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) ввів в установу тимчасову адміністрацію. Акціонери "Укрінбанку" стали одними з небагатьох, хто успішно оскаржив ці дії регулятора і Фонду в суді.

Незважаючи на те, що в законодавстві немає механізму повернення ліквідованих фінустанов до життя, "Укрінбанк" зумів відновити роботу, як небанківська установа, змінивши назву на "Українську інноваційну компанію" (Укрінком) і юридичну адреса - на місто Сєверодонецьк Луганської області. Правомірність цих дій також підтверджена судом.

Зараз ви читаєте новину «Луганська ОДА і "Укрінком" будуть підтримувати розвиток бізнесу в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути