субота, 27 жовтня 2007 10:25

Литвиненко отримував від британської розвідки дві тисячі фунтів в місяць

Колишній співробітник ФСБ Олександр Литвиненко, отруєний в Лондоні радіоактивним полонієм, працював на британську розвідслужбу MI6, пише в суботу газета The Daily Mail.

Як стало відомо виданню, щомісячний гонорар Литвиненка складав близько двох тисяч фунтів. Цю інформацію підтвердили джерела як в дипломатичних кругах, так і в спецслужбах.

За деякими даними, вербуванням Литвиненка займався сер Джон Скарлетт, нинішній керівник MI6, який раніше працював в Москві. Той факт, що колишній підполковник ФСБ дійсно співробітничав з британською розвідкою, може пролити світло на його загадкове вбивство, підкреслює газета.

Тим часом обізнані джерела заявили The Daily Mail, що суд у справі про отруєння Литвиненка навряд чи коли-небудь відбудеться. Головним підозрюваним Королівська прокуратура Великобританії оголосила Андрія Лугового і зажадала його видачі, хоча було наперед відомо, що Конституція РФ не допускає екстрадицію російських громадян.

Джерела газети також попередили, що існує "відчутна загроза" для 44-річної дружини Литвиненка Марини, яка разом з чоловіком і сином в 2001 році отримала політичний притулок у Великобританії.

Нагадаємо, Литвиненко помер 23 листопада 2006 року в лондонській лікарні. Як вважають слідчі Скотланд-ярду, полоній він прийняв всередину під час зустрічі з Луговим і Дмитром Ковтуном в барі готелю Millenium 1 листопада. Радіоактивну речовину підмішали в чай, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Литвиненко отримував від британської розвідки дві тисячі фунтів в місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути