Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 16:05

Литва не зможе отримувати російську нафту рік або два

"Ремонт аварійної ділянки Унеча-Полоцк-1 магістрального нафтопроводу "Дружба" може зайняти рік-два", - повідомив голова комітету Держдуми з енергетики, транспорту і зв"язку Валерій Язєв.

29 липня 2006 року на 57 км. нафтопроводу відбулася аварія з виходом 20 тонн нафти. Після аварії постачання нафти до Литви з Росії по трубопроводах припинилися і досі не відновлене.

Федеральна служба з екологічного, технологічного і атомного нагляду (Ростехнадзор) наказала усунути 7853 дефекти вздовж усього нафтопроводу "Унеча-Полоцк".

Після того, як постачання по трубопроводу "Дружба" були припинені, нафта до Литви доставляється танкерами з російського Приморська, що підвищує її вартість і знижує рентабельність нафтопереробного заводу Mazeikiu nafta.

Деякі литовські політики висловлювали думку, що припинення трубопровідних постачань нафти Росією було навмисним і повинно було перешкодити придбати Mazeikiu nafta Польщею, оскільки на завод претендували й російські компанії.

Литва у відповідь пообіцяла заблокувати намічені у Самарі в рамках саміту "Росія-ЄС" переговори про підписання нового договору про співпрацю. Підписання договору ув"язується з відновленням постачань до Литви на єдиний в країнах Балтії Мажейкяйській нафтопереробний завод російської сировини по нафтопроводу "Дружба", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Литва не зможе отримувати російську нафту рік або два». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути