Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2006 09:10

Літак врізався в хмарочос у Нью-Йорку

 

У 50-поверховий житловий будинок на Манхеттені (Нью-Йорк), в США, врізався 4-місний літак. Трагедія сталася у середу, 11 жовтня, в 23.45. У місті на той час був сильний туман.

Поліція з"ясувала, що літак був зареєстрований на гравця бейсбольної команди New York Yankees 34-річного Корі Лайдла. Його паспорт знайшли на місці авіакатастрофи.

Поліція Нью-Йорка поки підтверджує загибель 2 людей, що були в літаку. За даними деяких ЗМІ, всього в результаті інциденту загинули четверо: двоє в літаку і двоє в будівлі.

В результаті інциденту в хмарочосі виникла пожежа. Поліція оточила декілька кварталів навколо місця події, щоб слідчі і експерти змогли зібрати останки загиблих і частини зруйнованого літака.

Раніше влада Нью-Йорка оголосила, що літаком, який врізався в один з хмарочосів на Манхеттені, навряд чи керував терорист. Як запобіжний захід у небо над кількома містами США підняли винищувачі, поінформував телеканал CNN.

За інформацією телеканалу NBC10 у бейсболіста Лайдла, не було ліцензії на здійснення польотів за приладами в умовах обмеженої видимості. Він мав право тільки на польоти в умовах ясної погоди, тоді як у Нью-Йорку в момент катастрофи була низька хмарність і туман.

Журналістам вдалося з"ясувати, що Лайдл придбав літак минулим літом і налітав близько 90 годин. За попередніми даними, на борту чотиримісного одномоторного Cirrus SR20 знаходився бейсболіст, на якого зареєстровано повітряне судно, та інструктор. Поки не ясно, хто саме знаходився за штурвалом, коли машина врізалася в 50-поверхову будівлю.

На прес-конференції, присвяченій інциденту, мер Нью-Йорка Майк Блумберг підтвердив загибель двох людей, але відмовився назвати їх імена. При цьому він уточнив, що, за деякими даними, загинули чоловік і жінка. Про смерть Лайдла в авіакатастрофі вже оголосили представники бейсбольного клубу, висловивши співчуття сім"ї загиблого.

Блумберг спростував інформацію про те, що внаслідок катастрофи літака всього загинули четверо, двоє з яких знаходилися у хмарочосі. Мер також розповів, що літак Лайдла вилетів з аеродрому під Нью-Йорком близько 14:30, потім облетів навколо статуї Свободи і попрямував на Манхетен. В останню мить пілот встиг подати сигнал лиха.

Взагалі, відзначають джерела, літак Cirrus SR20 належить до групи найбільш безпечних легких літаків. У разі екстреної ситуації в пілота є можливість випустити парашут, щоб машина спустилася на землю. Що саме відбулося у повітрі, поки не зрозуміло. Як відзначає телекомпанія CNN, розслідування може зайняти кілька місяців. На даний момент влада навіть не висунула ніяких версій катастрофи, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Літак врізався в хмарочос у Нью-Йорку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути