пʼятниця, 16 липня 2010 09:28

Літак міністра оборони Німеччини задимився у київському аеропорту

Літак міністра оборони Німеччини задимився у київському аеропорту

Міністру оборони Німеччини Карлу-Теодору цу Гуттенбергу, літак якого в середу приземлився для дозаправки в Києві, довелося пробути в столиці України довше запланованого.

За даними таблоїда Bild, через неполадки на борту міністрові довелося чекати запасного літака з Німеччини.

Як пише видання, цу Гуттенберг летів у відрядження до Азії. Під час короткої зупинки в Києві співробітник екіпажу наказав усім негайно залишити літак через сильне задимлення в районі шасі. Виявилося, що витекла гальмівна рідина і маленький літак, розрахований всього на 12 пасажирів, довелося залишити для ремонту в Україні.

Ніч з середи на четвер німецький міністр провів у Києві, а потім продовжив шлях на іншому борту, який спеціально для цього прилетів з Німеччини.

За останні роки на урядових літаках Німеччини все частіше виникають неполадки. Так, у березні 2009 року літак канцлера Ангели Меркель дорогою на саміт ЄС у Брюсселі зробив вимушену посадку в Ганновері, тому що двигун літака перегрівся.

Наразі авіакомпанія Lufthansa проводить заміну машин в урядовому парку, зокрема, в березні парк поповнився першим літаком Airbus A319. Наприкінці осені парк ще отримає літак A340, розрахований на 124 посадочних місця - для польотів на великі відстані.

До речі, президент України Віктор Янукович також нещодавно отримав новий літак. Після випробувальних польотів було прийнято в роботу "борт N 1" - президентський лайнер А-319. В адміністрації глави держави по секрету розповіли, що Януковичу новий літак "припав до душі".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Літак міністра оборони Німеччини задимився у київському аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути