неділя, 07 жовтня 2012 01:45

Лисина може стати перевагою в бізнесі - дослідження

Лисина може стати перевагою в бізнесі - дослідження
Фото: wikikino.com

Бритоголові чоловіки сприймаються як більш мужні, домінуючі і, в деяких випадках, з великим лідерським потенціалом, ніж чоловіки з довгими кучерями або рідкого волосся, як показало недавнє дослідження вчених з Пенсільванського університету, повідомляє The Wall Street Journal.

Це може пояснити, чому випромінюючий владу зовнішній вигляд став в останні роки популярний серед провідних бізнесменів. Наприклад, виконавчий директор DreamWorks Animation Джеффрі Катценберг, 61 роки, та голова amazon.com Джеффрі Безос, 48 років, з'являються з досить коротко підстриженим волоссям, пише автор статті.

Дослідник з Пенсільванського університету Альберт Меннс провів три експерименти, щоб вивчити, як сприймаються бритоголові чоловіки оточуючими. "Під час одного експерименту він показав фотографії 344 людей в двох версіях: на одній чоловік поставав з волоссям, а на іншій волосся з його голови воно прибиралося за допомогою фотошопу, так що він здавався поголеним.

Під час усіх трьох експериментів учасники вважали чоловіків з голеними головами домінуючими ", - викладає суть дослідження автор статті. Дослідження показало, що чоловіки з рідким волоссям виглядають найменш привабливими і впливовими з усіх, зазначає видання.

Автор наводить думку Меннса, згідно з яким бритоголові можуть здаватися більш могутніми, оскільки їх зовнішній вигляд асоціюється з гіпермаскулінними образами військових, професійних спортсменів і голлівудських акторів, які виконують ролі героїв, таких як Брюс Вілліс.

Рік Девін, генеральний директор Devine Capital Partners, компанії з підбору керівних кадрів, радить кандидатам швидше коротко стригти волосся, ніж голитися наголо. "Це піддає ваш імідж занадто великому ризику", - говорить він. Те, що лисина як би збільшує вік, може бути навіть корисно на роботі, вважає автор статті.

Так само, як більш старі домінантні самці горил "зазвичай грають вирішальну роль в групах", і в офісі голена голова може "сигналізувати про те, хто тут головний і потенційно небезпечний", наводить The Wall Street Journal думку соціального психолога з університету Колгейт Керолайн Кітінг.

Інші фізичні риси, які говорять про домінування, включають в себе вузькі очі і тонкі губи, а також широке обличчя і квадратну щелепу, пише видання. Почавши лисіти з ранніх років, Майкл Ландау соромився свого зовнішнього вигляду, але, збриваючи залишки пасм, вийшов з тіні, наводить приклад видання.

Зараз Ландау став директором мережі перукарських Drybar. Він говорить, що голена голова робить його більш впевненим у собі і сильним, що, можливо, змушує людей поважати його ще більше. Плюс до всього, в перукарському бізнесі "люди відразу запам'ятовують лисого", додає автор статті.

Зараз ви читаєте новину «Лисина може стати перевагою в бізнесі - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути