неділя, 28 січня 2018 09:36

"Лікті в крові, очі в крові, волосся в крові" - бійців обурила книжка про АТО

"Лікті в крові, очі в крові, волосся в крові" - бійців обурила книжка про АТО
Збірка віршів обурила бійців АТО / стопкадр

У Знам'янці Кіровоградської області волонтери та ветерани АТО виступили з вимогою вилучити тираж збірки віршів, присвяченій загиблим на Донбасі.

Їх обурили неоднозначні ілюстрації, повідомляє ТСН.

На одній з світлин Україна зображена у вигляді жінки з руками по лікті в крові. А на сусідніх сторінках - труни і вбиті горем обличчя рідних загиблих.

"Жінка-мати, все начебто і виходить руки у неї в крові, очі в крові, волосся в крові. Прапором замотана. Своїми руками знищуємо - так виходить чи що?" - обурюється боєць АТО Юрій Руденко.

Минулого тижня невдоволені вкотре прийшли до посадовців міськради з претензіями і, кажуть, почули таку відповідь.

"Складайте зброю. Сидіть вдома. Вас туди ніхто не посилав. Ми відповіли: "Якщо ми звідти підемо – вони прийдуть сюди". "Нехай приходять…", - передає слова чиновників боєць АТО Олексій Генкуленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер боєць АТО

В міськраді кажуть, що нічого скандального вони в цих ілюстраціях не бачать. Мовляв, фото взяли з Інтернету. Цитують російською опис картинки, датованої лютим 2014 року і створеної дизайнером із Севастополя.

"Люди, ось я, ваша Україна, одумайтеся, що ви творите, моє серце плаче кривавими сльозами". "Це емоції мирних людей, які бачать, як сини не повертаються до своїх матерів і сім'ї залишаються без батьків", - каже начальник відділу організаційно-кадрової роботи Знам'янської міської ради Олена Зайченко.

Знищувати наклад у мерії не збираються. Міська влада пропонує АТОвцями мирову – спільно укласти вже не збірку, а повноцінну книгу і до підбору матеріалу підійти ретельніше.

Натомість бунтарі наполягають на своєму і вимагають звільнення відповідальних за укладання скандального видання та чиновниці, яка ніби-то образила бійців АТО. Заяву з цього приводу збираються надіслати в адміністрацію президента.

Священики Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату засуджують проведення АТО в країні, критикують спілкування українською мовою, пропагують об'єднання України з Росією, виправдовують агресію РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Лікті в крові, очі в крові, волосся в крові" - бійців обурила книжка про АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути