Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 09:02

Лихоманка денге в Ємені забрала життя 3 людей

Троє люди загинули в Ємені в результаті розповсюдження лихоманки денге, близько двох тисяч людей заражено вірусом цієї хвороби, повідомляє єменське інформаційне агентство Саба з посиланням на міністерство охорони здоров"я країни.

Хвороба, вперше зареєстрована минулого тижня в провінції Шабва, набула поширення в провінціях Ходейда, Абьян, Хадрамаут і Лахадж, повідомляє РИА "Новости".

Спеціальні медичні бригади ведуть обприскування будинків і місць зосередження комарів, які розносять лихоманку.

Фахівці Усесвітньої організації охорони здоров"я сприяють єменським лікарям в боротьбі проти смертельно небезпечного захворювання, яке важко піддається лікуванню, відзначає Саба.

Випадків особливо складних геморагічних загострень хвороби поки не зафіксовано.

Довідка. Лихоманка денге важко піддається лікуванню, це смертельно небезпечне захворювання, поширене у таких країнах як Китай, В"єтнам, Індонезія, Таїланд, Куба, щороку забирає тисячі життів.

Це захворювання також називається суглобною лихоманкою, лихоманкою жирафів і фініковою хворобою. Віруси денге споріднені також із збудниками жовтої лихоманки.

Захворювання зазвичай починається раптово. Серед повного здоров"я з"являються озноб, боль у спині, хрестці, хребті, суглобах. Температура тіла швидко підвищується до 39-40 градусів. Хвороба звичайно протікає сприятливо, однак у місцевих жителів нерідко розвивається небезпечніша геморагічна форма.

Під час спалаху денге на Кубі в 1981 році захворіли близько 350 тисяч людей, померло 158. У КНР під час епідемії 1985-1986 років захворіло більше 100 тисяч людей, з них померло 289. Цього року епідемія денге спалахнула в Бразилії. У Ріо-де-Жанейро померли 54 людей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Лихоманка денге в Ємені забрала життя 3 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути